www.werklokaal.nl

Werklokaal.nl
06 - 53 11 89 50
info[@]werklokaal.nl
postbus 2096
2301 CB Leiden

MKB Netwerkproject Holland Rijnland

Het MKB Netwerkproject Holland Rijnland begon als een idee in 2005. Het project is te kenmerken als een innovatief project dat tot doel heeft voortijdig schoolverlaters terug te leiden naar school en/of werk. Jongeren worden in contact gebracht met volwassenen die iets voor hen willen betekenen in het kader van hun zoektocht naar passende scholing en/of werk. Het project belegt daartoe bijeenkomsten waarin de aanwezigen worden bevraagd op wat zij kunnen doen. Dat 'doen' kan van alles zijn: tips, truucs, ideŽen, constructief meedenken, soms een vacature invullen en soms een plek op een opleiding hebben. Vaak laat de volwassene de jongere profiteren van het zijn/haar netwerk. In dat geval wisselen de netwerkpartners gegevens uit. De initiatiefnemers van het project houden contact met de jongere en de netwerkpartners en staan hen desgewenst bij. Door het Centre for Government Studies van de Universiteit Leiden is een onderzoek uitgevoerd naar het project. Bevindingen uit het rapport zijn onder andere:

  • het project stelt daadwerkelijk de jongere centraal in plaats van beleid;
  • het persoonlijk commitment van Clara Pels en Henny Werter mobiliseert sociaal kapitaal dat ten goede komt aan de jongeren;
  • het project genereert maatwerkoplossingen voor jongeren met uitzonderlijke problemen;
  • het project legt de focus op oplossingen in plaats van problemen;
  • het project werkt zonder regels en procedures en is daardoor informeel van karakter en uitermate flexibel;
  • het project is buiten de 'bureaucratie' om georganiseerd.

Jongeren en volwassenen die interesse hebben voor deelname aan het project, kunnen zich direct melden via info[@]werklokaal.nl. Werklokaal voert dit project sinds 2005 uit in samenwerking met Coach en Advies. Voor meer informatie bekijk de website www.okinhetmkb.nl.

Het MKB Netwerkproject is genomineerd voor de IBM Innovations Award in Transforming Government, een speciale prijs die wordt toegekend door het Ash Institute van Harvard University's John F. Kennedy School of Government.

© Copyright  2019  Werklokaal.nl | An Idar Creative design